Veelzijdig en verrassend

Houten kozijnen staan bekend om hun mooie uitstraling en veelzijdigheid. Bij een houten kozijn kunt u bijvoorbeeld denken aan aan romantisch kozijn met duidelijke houtnerven, maar er is veel meer mogelijk dan dat. Het grote voordeel is dat hout makkelijk te bewerken is. U kunt dus precies aangeven hoe u de houten kozijnen wilt hebben qua vorm en in welke kleur. Bovendien heeft hout een ontzettend lange levensduur. Lees snel verder om meer te weten te komen over onze kozijnen van hout.

Houten kozijnen

Maak bewuste keuzes

Kozijnen van hout aanschaffen is een belangrijke beslissing. Immers, het is een heuse investering waar u vele jaren profijt van zult hebben. Echter, de levensduur van een houten kozijn verschilt naar gelang het soort hout. Zo hebben hardhouten kozijnen meestal een langere levensduur dan een zachthouten kozijn. Ook het onderhoud ligt bij eerstgenoemde een stuk lager. Weet u niet wat in uw situatie de beste keus is? Wij helpen u graag verder. Als u een kozijn zoekt voor de buitenkant van uw pand, kunt u het beste kiezen voor een hardhouten kozijn. Dit is duurzamer en sterker dan een zachthouten variant en daardoor beter bestand tegen weersinvloeden. Een zachthouten kozijn voldoet prima voor binnenshuis gebruik.

Belangrijke voordelen van houten kozijnen

Het grote voordeel van een houten kozijn is dat u dit precies kunt afstemmen op uw interieur. Kozijnen van hout geven sowieso een zachte en warme sfeer in huis, maar het zijn daarbovenop ook nog eens unieke producten. Hout is namelijk een natuurlijk product, waardoor elk houten kozijn over een specifiek houtnerfpatroon beschikt. Een ander groot voordeel van hout is dat het zo bewerkelijk is. Bent u uitgekeken op de kleur? Verf de kozijnen dan. Is er sprake van kleine schade? Dit repareert u eenvoudig zelf. Een houten kozijn scheelt u dus enorm in de (reparatie)kosten!

De eigenschappen op een rij

Als u nog twijfelt of zo’n kozijn van hout wel iets voor u is, geven wij u hierbij nogmaals de eigenschappen op een rij:

  • Lange levensduur
  • Sfeervol
  • Makkelijk te bewerken
  • Zelfstandig te repareren
  • Past in elk interieur

Kies ook voor een kozijn van hout

Bent u ook klaar voor een kozijn van hout? Schakel dan Warebo Geveltechniek in via telefoonnummer 0493-380118 of stuur een mail naar info@warebo-geveltechniek.nl. Niet alleen expert in gevelrenovatie, gevelbekleding en dakkapellen: ook voor houten kozijnen kunt u bij ons terecht!